Huvudsamarbetspartners

Samarbetspartners

Du hittar oss även på

Juridiska Föreningen
vid Stockholms Universitet.
Frescativägen 16, 114 18 Stockholm
Tel: 08-15 69 71
Org.nummer: 802008-9614

Copyright © JF Stockholm 2019

Så här hanterar vi Cookies och PUL

Näringsliv.

Samarbetspartners

 

Juridiska Föreningens har tre huvudsamarbetspartners samt

sju samarbetspartners. Här kan du läsa mer om dessa och lära känna

byråerna, se hur det är att jobba på respektive byrå samt hitta länkar

till respektive byrås hem- samt Facebooksida.

 

Huvudsamarbetspartners

Cederquist

 

Cederquist är rankade som en av Sveriges främsta affärsjuridiska byråer. Vi bedriver vår verksamhet i ljusa lokaler placerade centralt i Stockholm och är idag 150 medarbetare som tillsammans springer mot ett gemensamt mål. Vi är en värderingsstyrd organisation som värderar kompetensutveckling och erbjuder ett gediget karriär- och utvecklingspaket. Vi arbetar fokuserat med digitalisering, jämställdhetsfrågor och att erbjuda våra medarbetare en modern arbetsplats där du får alla förutsättningar att utvecklas till en skicklig affärsjuridisk konsult.

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång. Därför är ett av våra primära fokusområden att alla som arbetar hos oss trivs och känner att de har möjlighet att nå hela sin fulla potential. Vi lägger stor vikt vid att erbjuda innovativ och topprankad juridik och arbetar ständigt med att utveckla vårt erbjudande både till våra medarbetare och till våra kunder. För att kunna vara en modern och ledande advokatbyrå tror vi att nyckeln är att ha passionerade medarbetare som vill mer och som vill vara med och utveckla både sig själva, sina kollegor och Cederquist i sin helhet till en bättre och mer modern arbetsplats.

På Cederquist tror vi att det är bäst att bilda sig en egen uppfattning på plats, hos oss finns därför flera möjligheter att redan under studietiden få in en fot i vår organisation och skapa en egen relation till oss. Vi erbjuder studenter flera möjligheter att med egna ögon få se hur det går till bakom kulisserna på Cederquist; studentpoolen, talangpoolen, CQ Recruitment days och sommarnotarietjänster. Besök vår karriärsida: http://karriar.cederquist.se/ eller hör av er till vår HR Specialist Angelica Ljung (073 960 66 89, angelica.ljung@cederquist.se) för att få veta mer.
 
 

Vinge

Som juridikstuderande är du vår framtid och vi vill gärna lära känna dig redan under utbildningens gång. Det finns många tillfällen att lära känna oss och att upptäcka det roliga med affärsjuridik. Läs mer på www.vinge.se/karriar

Vårt arbete påverkar samhället, och inget uppdrag är det andra likt. För att kunna ta oss an våra klienters utmaningar behöver vi medarbetare med olika förmågor och perspektiv, som med sina unika kompetenser kan samverka i team och göra skillnad tillsammans. Vi tror på en arbetsplats där varje persons särdrag får utvecklas, en arbetsplats där var och en kan nå sin fulla potential. Livserfarenhet, integritet, ödmjukhet, ambition och prestigelöshet är viktiga egenskaper.

Alla som börjar hos oss blir placerade i en av våra arbetsgrupper efter intresse, önskemål och behov. Efter ett par år uppmuntras du att rotera till en annan arbetsgrupp för att bredda din kompetens och ditt närverk på byrån.

Vinge är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ca 450 medarbetare. Vi verkar på en global marknad och våra uppdrag är till stor del internationella. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och i Bryssel.

www.vinge.se
Instagram - www.instagram.com/vinge_life
Facebook - www.facebook.com/vinge.se
LinkedIn - www.linkedin.com/company/advokatfirman-vinge-kb

 

Roschier

Roschier är en av Nordens ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Vi kombinerar erfarenhet med entreprenörskap och bland våra klienter hittar du många av Nordens mest framgångsrika företag. Totalt har Roschier ca 500 anställda och av dessa är 275 jurister. En av förklaringarna till vår framgång är våra medarbetare. Vi arbetar i team, oavsett kontor, område eller funktion och tillsammans hjälper vi våra klienter att bli framgångsrika. Vi som arbetar på Roschier är nyfikna, engagerade och målmedvetna och tillsammans bidrar vi till våra klienters utveckling och framgång.

 

Förutom möjligheten att lära sig advokatyrket från några av de bästa juristerna på marknaden erbjuder Roschier ett omfattande utbildningsprogram, Roschier University. Utöver juridiska ämnen innehåller programmet till exempel kommunikation, förhandlings- och presentationsteknik samt ledarskap. Vår målsättning är att erbjuda en inkluderande och inspirerande arbetsplats där du får en bra start på ditt yrkesliv och en möjlighet att växa och utvecklas professionellt.

 

Är du intresserad av en framtid på en advokatbyrå och på Roschier specifikt kan du söka någon av våra traineetjänster som finns tillgängliga från termin ett. Som trainee hos oss ges du en god möjlighet till personlig utveckling, samtidigt som vi ger dig den kunskap och de verktyg som du behöver för att kunna bygga vidare på din karriär inom affärsjuridik.

 

Vi på Roschier arbetar nära våra värderingar: client orientation, professionalism, ethics, pioneering och team work. Känner du att de passar dig och vill du vara med och utvecklas tillsammans med Roschier kan du vara en av våra framtida medarbetare.

 

Mer information om oss hittar du på vår hemsida: www.roschier.com.

 

Samarbetspartners

Mannheimer Swartling

 

Mannheimer Swartling erbjuder högkvalitativ affärsjuridisk rådgivning i Sverige och runt om i världen.

Vår unika affärsmodell har skapat en företagskultur där alla medarbetare – oavsett roll och senioritet – delar med sig av sin samlade kunskap och sina erfarenheter. Från dag ett finns en plan för hur du ska trivas och utvecklas i rollen som framgångsrik affärsjurist. Kärnvärdena laganda, kvalitet och affärsfokus genomsyrar allt vi gör.

Som fullservicebyrå med omfattande internationell verksamhet har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, New York, Moskva, Hongkong och Shanghai. Hos oss är du en central spelare i flera av näringslivets och rättsutvecklingens största händelser – tillsammans gör vi skillnad.

Läs mer på vår hemsida: www.mannheimerswartling.se

 

Sommartrainee

 

Varje år erbjuder Mannheimer Swartling drygt 35 studenter möjligheten att prova på rollen som affärsjurist och arbetet på byrån vid något av deras kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Det sex veckor långa programmet ger dig en inblick i kulturen, en praktisk introduktion till affärsjuridiken och konsultrollen samt ett stort socialt kontaktnät med de verksamma juristerna och de andra sommartraineerna.

Under programmet tillhör du en eller flera verksamhetsgrupper och tar del av och arbetar med de ärenden som kommer in under din tid på byrån. Arbetet varvas med utbildning för att säkerställa att du, utöver ärendehanteringen, får lära dig juridiken och får en förståelse för de olika verksamhetsgrupperna. För mer information se deras karriärsida på: https://www.mannheimerswartling.se/karriar/student/sommartrainee/.

 
 

Linklaters

 

Vill du bli en del av the Magic Circle?

 

På Linklaters är vi våra klienters tillförlitliga och innovativa rådgivare. Våra styrkor är samarbete över olika juridiska arbetsområden i hela världen. Vi är en innovativ byrå som alltid är villiga att lära oss mer och dela med oss av kunskap. Bli en del av oss och upptäck en karriär inom affärsjuridik där möjligheterna att utvecklas tillsammans är oändliga!

 

Hos oss får du arbeta med några av världens största företag i deras mest komplexa transaktioner. Tillsammans med härliga kollegor, både i Stockholm och på Linklaters övriga kontor i världen, får du att ta del av vårt gedigna utbildningspaket och få tillgång till ett stort nätverk samt lära dig av ledande experter inom alla juridiska områden.

 

Vägar in till oss:

  • Junior Associate Programme: Hit söker vi nyexaminerade jurister som under sitt första år får rotera i tre olika arbetsgrupper. Vi har intag i februari och september.

  • Sommarnotarier: Varje år söker vi 6-7 sommarnotarier som jobbar i någon av våra fem arbetsgrupper hos oss under sommaren och som även får chansen att besöka vårt Londonkontor under två veckors tid.

  • Uppsatspraktikanter: Under din studietid har du möjlighet under uppsatsskrivandet eller under en kurs få inblick hur livet på byrå är genom att vara praktikant hos oss.

  • Kvällsassistenter: Som juriststudent har du här möjligheten att arbeta kvällstid dels i vår reception/konferens men också hjälpa våra jurister med juridiskt arbete.

  • Legal researcher: Söker du drömjobbet? Varje höst tar vi in två juriststudenter som under ett års tid får hjälpa våra jurister med juridiskt arbete. Arbetet sker på distans vilket innebär att juriststudenter från alla universitet kan söka!

  • Laterala: Vi söker även löpande erfarna jurister som har ett eller flera års arbetslivserfarenhet.

 

Hammarskiöld & Co

 

Hammarskiöld & Co är en oberoende affärsjuridisk advokatbyrå med stark internationell prägel och expertis inom Företagsförvärv, Bank & Finans, IP/TMT, Tvisträtt, EU och Konkurrensrätt, Offentlig upphandling sant General Corporate. Vi arbetar kontinuerligt med ledarskap, feedback och kommunikation. Återkoppling, kunskapsutbyte och nära samarbete med erfarna kollegor leder dig vidare i din professionella utveckling och karriär. De första åren hos oss jobbar du brett inom alla våra fokusområden, innan du väljer inriktning. Våra utbildnings- och rotationsprogram hjälper dig att nå din fulla potential.

 

Antal anställda:
ca 45 varav 30 jurister

 

Kontor i Sverige, Antal och ort:
Ett kontor i Stockholm

 

Hemsida:
www.hammarskiold.se

 

Möjlighet till exjobb/uppsats?

Möjlighet finns att göra praktik i samband med uppsatsskrivning inom våra verksamhetsområden.

Sommarpraktik?

Varje år erbjuder vi ett antal studenter möjlighet att genom vårt sommartraineeprogram prova på rollen som affärsadvokat och arbetet på byrån. Det sex veckor långa programmet ger dig en praktisk introduktion till affärsjuridiken och advokatrollen samt en inblick i vår företagskultur. Det ger också en möjlighet att bredda ditt sociala nätverk genom att lära känna jurister hos oss och studenter från andra universitet. Rekrytering av sommartrainees pågår under perioden november-december varje år och du som söker bör vara inne på din sjätte termin eller längre fram på juristlinjen.

Traineeprogram?

Under slutet av din utbildning har du möjlighet att arbeta hos oss som Trainee Associate. Som Trainee Associate arbetar du med ärenden och i projekt på samma sätt som en biträdande jurist. Du sätter själv ditt schema, men vi ser gärna att du jobbar ca 2 dagar per vecka. Avsikten är att du ska få pröva på att arbeta med ärenden inom flera av firmans verksamhetsområden. Har du särskilda önskemål om inriktning på ditt juridiska arbete försöker vi även tillgodose detta. 

 

Önskvärd utbildning och bakgrund?

När vi letar efter nya jurister söker vi ambitiösa personer med utmärkta akademiska meriter som kan omsätta sin kunskap i praktisk rådgivning. Ytterligare svenska eller utländska examina är meriterande. Du får gärna vara tingsmeriterad med goda vitsord eller ha annan relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, företag eller myndighet. Med anledning av firmans internationella verksamhet förutsätter vi att du har goda kunskaper i engelska.

 

Till vilka befattningar rekryterar ni nyexaminerade?
Vi söker både dig som har kort tid kvar till examen, du som är nyutexaminerad och du som redan arbetat i 1-5 år som jurist.

 

Varför är ni ett intressant företag att arbeta för?

Hammarskiöld & Co är den affärsjuridiska byrån för dig som vill arbeta med de riktigt stora och spännande uppdragen. Vi ställer förvisso höga krav på dina ambitioner och dina studieresultat men här får du också chansen att fördjupa dina kunskaper både språkligt och juridiskt. Kulturen på Hammarskiöld & Co präglas av en stark dynamik och en stor respekt för individuella egenskaper och behov. Alla nyanställda får också en fadder som ger en bra introduktion och hjälper dig att komma in i gänget på byrån. Du växer och din karriär tar fart. 

Hur arbetar ni för att utveckla er personal?
Firman erbjuder kvalificerad vidareutbildning samt språkutbildning och utlandspraktik.

Finns det möjlighet att arbeta utomlands?
Samarbete med framstående utländska byråer. Möjlighet till utbytestjänst utomlands.

 

Kontaktuppgifter

Ansökningar
E-post: rekrytering@hammarskiold.se 
Kontaktperson: Emma Forsberg

 

Gernandt & Danielsson

Det är krävande att arbeta på affärsjuridisk byrå – inte minst hos Gernandt & Danielsson. Men det är också oerhört roligt och utvecklande. På Gernandt & Danielsson får du den stora byråns alla fördelar. Du får jobba med stora och komplexa uppdrag i nära samarbete med några av Sveriges högst ansedda affärsjurister. Samtidigt är byrån inte större än att alla känner alla. Du blir sedd som individ och får ta ansvar från dag ett.

Sedan starten för drygt 25 år sedan har vi byggt upp en unik kvalitetskultur där kunskap, granskning och ifrågasättande värderas högt. Du får därför redan från första dagen arbeta nära delägare och andra seniora jurister. Vår erfarenhet är dessutom att du vinner på att jobba med flera rättsområden, inte bara ett. Allt detta gör att du växer snabbare in i advokat- och rådgivarrollen.

Är du rätt för oss, och vi rätt för dig?

Läs mer på www.gda.se

 

White & Case

 

Som anställd på White & Case blir du en del i en internationellt verksam advokatfirma med 44 kontor i 30 länder. I Stockholm är vi ca 60 svenska jurister med huvudinriktning mot företagsförvärv, bank och finans, kapitalmarknad och värdepapper samt process- och skiljemannarätt.

 

På Stockholmskontoret arbetar du nära flera av landets mest framgångsrika affärsjurister. Vi är en integrerad del av en av världens största och främsta advokatfirmor och vi har därmed svårslagna förutsättningar att hantera transaktioner, processer och andra affärsjuridiska frågor av gränsöverskridande natur med den kvalitet och skyndsamhet som efterfrågas av våra klienter. På White & Case arbetar du i en organisation där det är lika naturligt att ringa en kollega i London, New York eller Frankfurt, som kollegan i rummet bredvid.

 

Förutom sedvanliga svenska fortbildningskurser och våra egna internationella kurser i juridik erbjuder vi också utbildning inom affärsutveckling. Som jurist på White & Case får du tidigt en hög nivå av självständighet, men även stöd och hjälp från dina mer erfarna kollegor.

 

Öppna tjänster

Vi har ett antal tjänster som passar er som studerar juridik, både under studierna och när ni söker ert första jobb. Vi söker följande vid behov:

·         Biträdande jurist

·         Sommarnotarie

·         Trainee

·         Junior trainee

·         Kvällssekreterare

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett internationellt företag som präglas av mångfald, innovation, och gemenskap. Vi brinner för att göra affärer och levererar alltid högsta kvalitet i allt vi gör. Du kommer att arbeta i team som leds av seniora medarbetare och ha daglig kontakt med delägare både i Sverige och i andra länder.

 

För vidare information besök https://www.whitecase.com/law/nordic/sweden

.

 

Delphi

 

We love challenges. Do you?

 

Delphi har viljan att utmana och skapa verklig förändring för varje enskild klient. För att vara klienternas viktigaste partner i en föränderlig tid behöver vi medarbetare med en särskild drivkraft och ett särskilt mod.

Som medarbetare på Delphi är du vår prioritet. Vi arbetar i små, effektiva team med professionell handledning i nära samarbete med seniora jurister. Hos oss får du omväxlande arbetsuppgifter och tidig klientkontakt. Vi arbetar med stöd av digitala verktyg inom AI och väljer aktivt nya metoder och verktyg som bidrar till en ökad utveckling och kunskap för dig som medarbetare.

Delphi är en av de största advokatbyråerna i Sverige med expertis inom alla affärsjuridiska områden och vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Norrköping. Hos oss får du arbeta med några av Sveriges mest spännande företag tillsammans med flera av landets främsta affärsjurister. För att kunna leverera förstklassig juridik och ligga i framkant för våra klienter krävs kontinuerlig utbildning och kompetensutveckling. Inte minst med tanke på den snabba affärsmässiga, legala och tekniska utvecklingen.

På Delphi ägnar vi stora resurser åt att utveckla varje medarbetares specialistkompetens och ser till dina unika möjligheter. Vi har ett omfattande och skräddarsytt utbildningsprogram  - Delphi Academy - för din utveckling – på alla nivåer.

Under studietiden finns flera möjligheter att bekanta dig närmare med affärsjuridiken och även skapa ett brett nätverk. På alla våra kontor erbjuder vi uppsatspraktik och ett väl utvecklat sommarnotarieprogram. Är du intresserad av att arbeta extra under studietiden finns det en studentpool i Stockholm, Göteborg och Linköping.

Varje år arrangerar vi även Delphi Talent Day och Delphi Scholarship. Delphi Talent Day är vår unika rekryteringsdag som anordnas två gånger per år på vårt Stockholmskontor. Under en fartfylld eftermiddag kommer du att få lära känna Delphi och våra medarbetare – och se om vi är din nästa arbetsgivare. Varje höst utlyser vi också Delphi Scholarship, vårt stipendium för juriststudenter där vinnaren erhåller 25 000 kronor och en sommarnotarietjänst på ett av våra kontor.

Låter detta som något för dig? Läs mer och hör av dig på www.delphi.se

 
 

Hannes Snellman

Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med fokus på stora transaktioner och komplexa tvister. Byrån grundades 1909 i Helsingfors och idag arbetar ca 300 medarbetare på kontoren i Stockholm och i Helsingfors. Vårt Stockholmskontor startades 2008 och har idag vuxit till 100 medarbetare, varav ca 60 är jurister. Hos oss kan du arbeta inom områden som aktiemarknadsrätt, privata och publika företagsöverlåtelser, finansiering, konkurrensrätt, offentlig upphandling, IT- och immaterialrätt, kommersiella avtal, tvister och arbetsrätt.

 

På Hannes Snellman har du en aktiv roll i det nordiska och internationella näringslivet och arbetar dessutom som en del av ett topprankat team. Hos oss arbetar du med unika och utmanande projekt och uppdrag. Vi har erfarenheten, expertisen och resurserna som ger oss förtroendet att hantera de mest signifikanta affärstransaktionerna och komplexa tvisterna i ledande bolag. I samband med våra klientuppdrag får vi också utveckla branschledande praxis tillsammans.

 

Våra anställda är nyckeln till vår framgång och vi är mycket stolta över våra kollegor och kvalitén på vårt arbete. I olika projekt bemannar vi våra team med jurister från olika specialistområden och kontor, för den bästa tänkbara blandningen av erfarenhet och branschkunskap. Vi ger även våra jurister utmärkta utbildnings- och utvecklingsmöjligheter i alla skeden av karriären. Varje jurists individuella roll och ansvar baseras på deras intresseområden och erfarenhetsnivå. Hos oss har du möjlighet att göra karriär i en inkluderande miljö tillsammans med drivna
kollegor.

 

Våra medarbetare har olika bakgrund, men något vi alla delar är samma värderingar; ett engagemang för högkvalitativ service och en passion för vad vi gör. Vi satsar helhjärtat på våra medarbetare och vi gillar att hitta på roliga saker tillsammans. Vi arrangerar bland annat årliga sommar- och julfester, sportevenemang, skidresor, AW och bokklubb.

 

Hos oss kan du få en inblick i hur det är att arbeta hos oss redan under studietiden. Vi har tjänster som kvällsreceptionist och kvällsassistent, och vi erbjuder även tre olika traineeprogram: Law Student Trainee, Summer Trainee och Thesis Trainee. Som trainee hos oss erbjuds du värdefull arbetslivserfarenhet och en fot in i den affärsjuridiska världen.

Vill du veta mer om oss, våra tjänster och vad vi har att erbjuda dig? Läs mer här.