top of page

Näringsliv.

Samarbetspartners

Samarbetspartners

Juridiska Föreningens har tre huvudsamarbetspartners samt

sju samarbetspartners. Här kan du läsa mer om dessa och lära känna

byråerna, se hur det är att jobba på respektive byrå samt hitta länkar

till respektive byrås hem- samt Facebooksida.

Samarbetspartners
Huvudsamarbetspartners

Huvudsamarbetspartners

Fästpunkt 2

Cederquist


Cederquist är en av Sveriges främsta affärsjuridiska byråer och erbjuder specialistkompetens inom de
flesta affärsjuridiska områden. Vi är idag över 150 medarbetare, varav 100 jurister, som sitter på ett
kontor i centrala Stockholm.


Vår organisation och verksamhet drivs som ett true partnership och vi är glada över att kunna kalla
oss ett värderingsstyrt företag där alla arbetar tillsammans mot ett tydligt och gemensamt mål. Som
jurist hos oss är du redan från dag ett en av våra viktigaste tillgångar. Vår företagskultur bygger på
flera hörnstenar, en av dem är ett kontinuerligt kunskapsutbyte och ett samarbete som löper genom
hela vår organisation.


Vi värderar kompetensutveckling och erbjuder ett gediget karriär- och utvecklingspaket. Vi arbetar
fokuserat med digitalisering, jämställdhetsfrågor och att erbjuda våra medarbetare en modern
arbetsplats där du får alla förutsättningar att utvecklas till en skicklig affärsjuridisk konsult.
Är du också en dynamisk, lyhörd och högpresterande lagspelare som vill vara med och göra skillnad?
Bilda dig en egen uppfattning på plats, vi erbjuder flera möjligheter att redan under studietiden få in
en fot i vår organisation och se hur vi har det. Sök till vår studentpool, talangpool, CQ Recruitment
Days eller våra sommarnotarietjänster. Besök vår karriärsida cederquist.se/karriar eller hör av er till
vår Talent and People Partner Sofie Bachmann (+46 739 60 66 19, sofie.bachmann@cederquist.se)
för att få veta mer.

Cederquist
Vinge

Vinge
 

Vinge är en av Nordens ledande advokatbyråer, med omkring 500 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Bryssel. Tillsammans skapar vi framgång genom långsiktigt hållbar affärsjuridisk rådgivning och drivkraften i att tänka nytt.

Vem är du och hur vill du utvecklas? Vi gillar att se våra medarbetare nå sin fulla potential, och stöttar på vägen genom kontinuerligt lärande och spännande uppdrag tillsammans med kompetenta och härliga kollegor. För oss är det viktigt att du som medarbetare får växa i ditt yrke, påverka i ditt arbete och utrymme att vara dig själv.

Vi söker medarbetare med olika förmågor och perspektiv, som med sina unika kompetenser och egenskaper kan samverka i team och göra skillnad tillsammans. Det som förenar oss på Vinge är vårt engagemang för juridiken och affären, vår lyhördhet gentemot klienter och kollegor och vår ambition att alltid leverera i toppklass.

 

Läs om hur du startar din karriär hos oss på vinge.se/karriarwww.vinge.se/karriar
Instagram - www.instagram.com/vinge_life
Facebook - www.facebook.com/vinge.se
LinkedIn - www.linkedin.com/company/vinge

Roschier

Roschier

Roschier är en av Nordens ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Vi kombinerar erfarenhet med entreprenörskap och bland våra klienter hittar du många av Nordens mest framgångsrika företag. Totalt har Roschier ca 500 anställda och av dessa är 275 jurister. En av förklaringarna till vår framgång är våra medarbetare. Vi arbetar i team, oavsett kontor, område eller funktion och tillsammans hjälper vi våra klienter att bli framgångsrika. Vi som arbetar på Roschier är nyfikna, engagerade och målmedvetna och tillsammans bidrar vi till våra klienters utveckling och framgång.

 

Förutom möjligheten att lära sig advokatyrket från några av de bästa juristerna på marknaden erbjuder Roschier ett omfattande utbildningsprogram, Roschier University. Utöver juridiska ämnen innehåller programmet till exempel kommunikation, förhandlings- och presentationsteknik samt ledarskap. Vår målsättning är att erbjuda en inkluderande och inspirerande arbetsplats där du får en bra start på ditt yrkesliv och en möjlighet att växa och utvecklas professionellt.

 

Är du intresserad av en framtid på en advokatbyrå och på Roschier specifikt kan du söka någon av våra traineetjänster som finns tillgängliga från termin ett. Som trainee hos oss ges du en god möjlighet till personlig utveckling, samtidigt som vi ger dig den kunskap och de verktyg som du behöver för att kunna bygga vidare på din karriär inom affärsjuridik.

 

Vi på Roschier arbetar nära våra värderingar: client orientation, professionalism, ethics, pioneering och team work. Känner du att de passar dig och vill du vara med och utvecklas tillsammans med Roschier kan du vara en av våra framtida medarbetare.

 

Mer information om oss hittar du på vår hemsida: www.roschier.com.

Samarbetspartners

Samarbetspartners

Mannheimer Swartling

 

Mannheimer Swartling erbjuder högkvalitativ affärsjuridisk rådgivning i Sverige och globalt. Bland våra klienter finns framstående svenska och internationella företag och organisationer. Våra omkring 450 jurister är specialiserade inom olika affärsjuridiska områden och branscher. Vi strävar efter att förstå våra klienters affärsmässiga utmaningar och använder vår juridiska spetskompetens för att hitta de bästa lösningarna. Hållbarhet, liksom våra grundläggande värderingar – affärsfokus, kvalitet och laganda – är integrerade delar i byråns verksamhet. Mannheimer Swartling har 600 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Bryssel, New York och Singapore.

 

Med en unik och inkluderande företagskultur – Pure Lockstep – är vi en plats för dig som vill utvecklas och bidra till en positiv samhällsutveckling. 

 

Oavsett vad du har för tankar om framtiden vill vi gärna lära känna dig. Inte minst vill vi att du ska få möjlighet att upptäcka – kanske oväntade – dimensioner av affärsjuridiken som typiskt sett inte brukar framgå under studietiden. Läs mer om våra studentmöjligheter på www.mannheimerswartling.se/karriar/.

Mannheimer Swartling
Linklaters

Linklaters

 

Linklaters är en internationell affärsjuridisk byrå som jobbar regionalt och globalt med fokus på transaktioner. På Stockholmskontoret arbetar vi i grupperna Corporate M&A, M&A Real Estate, Banking & Finance och Dispute Resolution.

 

Vi tillhandahåller de rätta förutsättningarna för dig att bli ledande inom ditt rättsområde genom handledning och stöttning från erfarna kollegor i kombination med globala utbildningar i världsklass. På Linklaters finns goda möjligheter till secondments och vårt Stockholmskontor ger dig det bästa av en stor byrås fördelar gällande erfarenheter och know-how i kombination med en familjär stämning på kontoret.

 

Vi söker talangfulla medarbetare med engagemang, driv, teamworkkänsla och en vilja att lära. Du som är intresserad av att arbeta med komplexa ärenden och stora klienter i ett internationellt fokus kommer att trivas hos oss!

 

Läs mer om oss på vår hemsida: www.linklaters.com.

 

Gernandt & Danielsson

Gernandt & Danielsson

Det är krävande att arbeta på affärsjuridisk byrå – inte minst hos Gernandt & Danielsson. Men det är också oerhört roligt och utvecklande. På Gernandt & Danielsson får du den stora byråns alla fördelar. Du får jobba med stora och komplexa uppdrag i nära samarbete med några av Sveriges högst ansedda affärsjurister. Samtidigt är byrån med sina 130 anställda inte större än att alla känner alla. På vårt kontor i centrala Stockholm arbetar samtliga våra medarbetare, varav 80 är jurister. Du blir sedd som individ och får ta ansvar från dag ett.

Sedan starten för drygt 30 år sedan har vi byggt upp en unik kvalitetskultur där kunskap, granskning och ifrågasättande värderas högt. Du får därför redan från första dagen arbeta nära delägare och andra seniora jurister. Vår erfarenhet är dessutom att du vinner på att jobba med flera rättsområden, inte bara ett. Vi tror att allt detta skapar de bästa förutsättningarna för att du ska kunna utvecklas maximalt som affärsjurist. Dessutom hjälper det dig att hitta den inriktning du gillar mest.


Är du rätt för oss, och vi rätt för dig? Läs mer om vad vi kan erbjuda dig på http://www.gda.se/karriar

Setterwalls

Setterwalls

Vi på Setterwalls värdesätter kontakten med ambitiösa och engagerade juriststudenter och hoppas att du tar upp kontakten med oss redan under din studietid. Du vet väl att vi bjuder in till regelbundna studentträffar? Via Setterwalls talangprogram får du en unik inblick i vår dagliga verksamhet. Setterwalls har också olika studentroller där du får möjlighet att omsätta din teoretiska kunskap i praktiken samt bygga ett nätverk av framstående jurister inför framtiden.

 

Du kan läsa mer om vårt studenterbjudande och våra olika studentroller på: www.setterwalls.se/karriar/student

Hannes Snellman

Hannes Snellman

Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med fokus på stora transaktioner och komplexa tvister. Byrån grundades 1909 i Helsingfors och idag arbetar ca 300 medarbetare på kontoren i Stockholm och i Helsingfors. Vårt Stockholmskontor startades 2008 och har idag vuxit till 100 medarbetare, varav ca 60 är jurister. Hos oss kan du arbeta inom områden som aktiemarknadsrätt, privata och publika företagsöverlåtelser, finansiering, konkurrensrätt, offentlig upphandling, IT- och immaterialrätt, kommersiella avtal, tvister och arbetsrätt.

 

På Hannes Snellman har du en aktiv roll i det nordiska och internationella näringslivet och arbetar dessutom som en del av ett topprankat team. Hos oss arbetar du med unika och utmanande projekt och uppdrag. Vi har erfarenheten, expertisen och resurserna som ger oss förtroendet att hantera de mest signifikanta affärstransaktionerna och komplexa tvisterna i ledande bolag. I samband med våra klientuppdrag får vi också utveckla branschledande praxis tillsammans.

 

Våra anställda är nyckeln till vår framgång och vi är mycket stolta över våra kollegor och kvalitén på vårt arbete. I olika projekt bemannar vi våra team med jurister från olika specialistområden och kontor, för den bästa tänkbara blandningen av erfarenhet och branschkunskap. Vi ger även våra jurister utmärkta utbildnings- och utvecklingsmöjligheter i alla skeden av karriären. Varje jurists individuella roll och ansvar baseras på deras intresseområden och erfarenhetsnivå. Hos oss har du möjlighet att göra karriär i en inkluderande miljö tillsammans med drivna
kollegor.

 

Våra medarbetare har olika bakgrund, men något vi alla delar är samma värderingar; ett engagemang för högkvalitativ service och en passion för vad vi gör. Vi satsar helhjärtat på våra medarbetare och vi gillar att hitta på roliga saker tillsammans. Vi arrangerar bland annat årliga sommar- och julfester, sportevenemang, skidresor, AW och bokklubb.

 

Hos oss kan du få en inblick i hur det är att arbeta hos oss redan under studietiden. Vi har tjänster som kvällsreceptionist och kvällsassistent, och vi erbjuder även tre olika traineeprogram: Law Student Trainee, Summer Trainee och Thesis Trainee. Som trainee hos oss erbjuds du värdefull arbetslivserfarenhet och en fot in i den affärsjuridiska världen.

Vill du veta mer om oss, våra tjänster och vad vi har att erbjuda dig? Läs mer här.

DLA Piper

DLA Piper är en av världens största advokatbyråer och med kontor över hela världen är det snarare regel än undantag att jobba med internationella klienter hos oss. Vi är en fullservicebyrå som erbjuder specialistkompetens inom alla delar av affärsjuridiken. På vårt kontor i centrala Stockholm är vi idag ca 250 medarbetare. Hos oss blir du en del av ett globalt nätverk som präglas av mångfald och kompetens. Vi erbjuder unika möjligheter till internationellt samarbete och många spännande karriärvägar.

 

Vi vill gärna lära känna dig redan under studietiden för att se om vi passar ihop. Har du läst minst sex terminer på juristutbildningen kan du söka jobb som sommar- eller vinternotarie. Vi tar även emot uppsatspraktikanter och erbjuder extrajobb. Läs mer på dlapiper.se.

 

Instagram: https://www.instagram.com/dlapipersweden

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/dla-piper-sweden

Facebook: https://www.facebook.com/dlapipersweden

DLA Piper
Deloitte

Hammarskiöld

Deloitte

Deloitte är en branschledande tjänsteleverantör av revision, redovisning, rådgivning inom skatt och juridik, consulting, finansiell rådgivning och riskhantering. På Tax & Legal erbjuder våra jurister konkret och lösningsorienterad rådgivning inom skatterätt och affärsjuridik till våra klienter, såväl som individer. Vår specialistkompetens inom Tax täcker bland annat svensk och internationell företags- och individbeskattning, internprissättning, incitamentsprogram, moms och andra indirekta skatter. Inom Legal erbjuder vi specialistkompetens inom bolagsrätt, avtalsrätt, M&A, arbetsrätt, migration och tech law. Affärsområdet Tax & Legal är indelat i fyra tjänsteområden Corporate & International Tax Services, Indirect Tax Services, Global Employer Services och Legal.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

White & Case 

MAQS

VÄLKOMMEN TILL MAQS ADVOKATBYRÅ!

Vi är en modern fullservicebyrå som ser långsiktigt på relationer och verksamhet med hållbarhet och

medarbetare i fokus. Hos oss märks omtanken, syns engagemanget och känns gemenskapen. Vår

utgångspunkt är att leverera juridiska tjänster med högsta kvalitet och tror att det görs bäst genom ett

proaktivt tänkande, där varje dag kännetecknas av lusten av att veta mer än mer och ett öppet

förhållningssätt inför både frågans komplexitet och frågeställarens situation. Vi är drygt 180 kollegor

och finns i Göteborg, Malmö, Stockholm och Sundsvall, eller där du befinner dig. Dörren står alltid

öppen både fysiskt och digitalt, så kliv gärna på och berätta mer om dig.

Affärsjuridik som skapar nytta, på riktigt

På MAQS drivs vi av att skapa nytta och vi gör det bäst med affärsjuridiken som verktyg. För i en

föränderlig värld behövs proaktiv rådgivning som följer den snabba samhällsutvecklingen. Som ser

bortom paragraferna för att hitta affärsmässiga lösningar som ligger rätt i tiden och skapar värde för

våra kunder – oavsett utmaning, behov eller bransch.

Vi ser inte juridiken endast som en självständig vetenskap utan som en integrerad del av näringsliv

och samhällsutveckling. Vi växer av att hjälpa och lyfta såväl varandra som våra kunder. Det är där

det professionella och omtänksamma möts som vi finner vår anda. En MAQS-anda som bygger på

den oupphörliga vilja att bli bättre – och på en gemenskap som gör att vi tillsammans går, når och ser

längre.

MAQS:AD start på karriären

Hos oss blir du från dag ett en viktig spelare för hela lagets framgång och inkluderas i såväl arbetet

på byrån som i kunduppdragen. Som jurist på MAQS får du i en professionell och nytänkande miljö

bygga upp din affärsmässighet och juridiska kunskap, både på bredden och djupet. Vi kan lova att det

är utmanande, utvecklande och roligt samtidigt som det föder något som vi värdesätter högt: laganda

och arbetsglädje.

Lär känna oss och få en MAQS:AD start på karriären genom att prova på tillvaron som affärsjurist

redan som studentmedarbetare och sommarnotarie eller träffa oss på något utan våra studentevent.

Vi sponsrar också JFs idrottssektion så kanske ses vi där under yogapasset eller fotbollsträningen?

Läs mer och anmäl ditt intresse på https://maqs.com/sv/student 

Hammarskiöld
MAQS
bottom of page