Näringsliv.

Samarbetspartners

 

Juridiska Föreningens har tre huvudsamarbetspartners samt

sju samarbetspartners. Här kan du läsa mer om dessa och lära känna

byråerna, se hur det är att jobba på respektive byrå samt hitta länkar

till respektive byrås hem- samt Facebooksida.

 

Huvudsamarbetspartners

Cederquist


Cederquist är en av Sveriges främsta affärsjuridiska byråer och erbjuder specialistkompetens inom de
flesta affärsjuridiska områden. Vi är idag över 150 medarbetare, varav 100 jurister, som sitter på ett
kontor i centrala Stockholm.


Vår organisation och verksamhet drivs som ett true partnership och vi är glada över att kunna kalla
oss ett värderingsstyrt företag där alla arbetar tillsammans mot ett tydligt och gemensamt mål. Som
jurist hos oss är du redan från dag ett en av våra viktigaste tillgångar. Vår företagskultur bygger på
flera hörnstenar, en av dem är ett kontinuerligt kunskapsutbyte och ett samarbete som löper genom
hela vår organisation.


Vi värderar kompetensutveckling och erbjuder ett gediget karriär- och utvecklingspaket. Vi arbetar
fokuserat med digitalisering, jämställdhetsfrågor och att erbjuda våra medarbetare en modern
arbetsplats där du får alla förutsättningar att utvecklas till en skicklig affärsjuridisk konsult.
Är du också en dynamisk, lyhörd och högpresterande lagspelare som vill vara med och göra skillnad?
Bilda dig en egen uppfattning på plats, vi erbjuder flera möjligheter att redan under studietiden få in
en fot i vår organisation och se hur vi har det. Sök till vår studentpool, talangpool, CQ Recruitment
Days eller våra sommarnotarietjänster. Besök vår karriärsida cederquist.se/karriar eller hör av er till
vår Talent and People Partner Sofie Bachmann (+46 739 60 66 19, sofie.bachmann@cederquist.se)
för att få veta mer.

 
 

Vinge

Som juridikstuderande är du vår framtid och vi vill gärna lära känna dig redan under utbildningens gång. Det finns många tillfällen att lära känna oss och att upptäcka det roliga med affärsjuridik. Läs mer på www.vinge.se/karriar

Vårt arbete påverkar samhället, och inget uppdrag är det andra likt. För att kunna ta oss an våra klienters utmaningar behöver vi medarbetare med olika förmågor och perspektiv, som med sina unika kompetenser kan samverka i team och göra skillnad tillsammans. Vi tror på en arbetsplats där varje persons särdrag får utvecklas, en arbetsplats där var och en kan nå sin fulla potential. Livserfarenhet, integritet, ödmjukhet, ambition och prestigelöshet är viktiga egenskaper.

Alla som börjar hos oss blir placerade i en av våra arbetsgrupper efter intresse, önskemål och behov. Efter ett par år uppmuntras du att rotera till en annan arbetsgrupp för att bredda din kompetens och ditt närverk på byrån.

Vinge är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ca 450 medarbetare. Vi verkar på en global marknad och våra uppdrag är till stor del internationella. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och i Bryssel.

www.vinge.se
Instagram - www.instagram.com/vinge_life
Facebook - www.facebook.com/vinge.se
LinkedIn - www.linkedin.com/company/advokatfirman-vinge-kb

 

Roschier

Roschier är en av Nordens ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Vi kombinerar erfarenhet med entreprenörskap och bland våra klienter hittar du många av Nordens mest framgångsrika företag. Totalt har Roschier ca 500 anställda och av dessa är 275 jurister. En av förklaringarna till vår framgång är våra medarbetare. Vi arbetar i team, oavsett kontor, område eller funktion och tillsammans hjälper vi våra klienter att bli framgångsrika. Vi som arbetar på Roschier är nyfikna, engagerade och målmedvetna och tillsammans bidrar vi till våra klienters utveckling och framgång.

 

Förutom möjligheten att lära sig advokatyrket från några av de bästa juristerna på marknaden erbjuder Roschier ett omfattande utbildningsprogram, Roschier University. Utöver juridiska ämnen innehåller programmet till exempel kommunikation, förhandlings- och presentationsteknik samt ledarskap. Vår målsättning är att erbjuda en inkluderande och inspirerande arbetsplats där du får en bra start på ditt yrkesliv och en möjlighet att växa och utvecklas professionellt.

 

Är du intresserad av en framtid på en advokatbyrå och på Roschier specifikt kan du söka någon av våra traineetjänster som finns tillgängliga från termin ett. Som trainee hos oss ges du en god möjlighet till personlig utveckling, samtidigt som vi ger dig den kunskap och de verktyg som du behöver för att kunna bygga vidare på din karriär inom affärsjuridik.

 

Vi på Roschier arbetar nära våra värderingar: client orientation, professionalism, ethics, pioneering och team work. Känner du att de passar dig och vill du vara med och utvecklas tillsammans med Roschier kan du vara en av våra framtida medarbetare.

 

Mer information om oss hittar du på vår hemsida: www.roschier.com.

 

Samarbetspartners

Mannheimer Swartling

 

Mannheimer Swartling erbjuder högkvalitativ affärsjuridisk rådgivning i Sverige och runt om i världen.

Vår unika affärsmodell har skapat en företagskultur där alla medarbetare – oavsett roll och senioritet – delar med sig av sin samlade kunskap och sina erfarenheter. Från dag ett finns en plan för hur du ska trivas och utvecklas i rollen som framgångsrik affärsjurist. Kärnvärdena laganda, kvalitet och affärsfokus genomsyrar allt vi gör.

Som fullservicebyrå med omfattande internationell verksamhet har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, New York, Moskva, Hongkong och Shanghai. Hos oss är du en central spelare i flera av näringslivets och rättsutvecklingens största händelser – tillsammans gör vi skillnad.

Läs mer på vår hemsida: www.mannheimerswartling.se

 

Sommartrainee

 

Varje år erbjuder Mannheimer Swartling drygt 35 studenter möjligheten att prova på rollen som affärsjurist och arbetet på byrån vid något av deras kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Det sex veckor långa programmet ger dig en inblick i kulturen, en praktisk introduktion till affärsjuridiken och konsultrollen samt ett stort socialt kontaktnät med de verksamma juristerna och de andra sommartraineerna.

Under programmet tillhör du en eller flera verksamhetsgrupper och tar del av och arbetar med de ärenden som kommer in under din tid på byrån. Arbetet varvas med utbildning för att säkerställa att du, utöver ärendehanteringen, får lära dig juridiken och får en förståelse för de olika verksamhetsgrupperna. För mer information se deras karriärsida på: https://www.mannheimerswartling.se/karriar/student/sommartrainee/.

 
 

Linklaters

 

Vill du bli en del av the Magic Circle?

 

På Linklaters är vi våra klienters tillförlitliga och innovativa rådgivare. Våra styrkor är samarbete över olika juridiska arbetsområden i hela världen. Vi är en innovativ byrå som alltid är villiga att lära oss mer och dela med oss av kunskap. Bli en del av oss och upptäck en karriär inom affärsjuridik där möjligheterna att utvecklas tillsammans är oändliga!

 

Hos oss får du arbeta med några av världens största företag i deras mest komplexa transaktioner. Tillsammans med härliga kollegor, både i Stockholm och på Linklaters övriga kontor i världen, får du att ta del av vårt gedigna utbildningspaket och få tillgång till ett stort nätverk samt lära dig av ledande experter inom alla juridiska områden.

 

Vägar in till oss:

  • Junior Associate Programme: Hit söker vi nyexaminerade jurister som under sitt första år får rotera i tre olika arbetsgrupper. Vi har intag i februari och september.

  • Sommarnotarier: Varje år söker vi 6-7 sommarnotarier som jobbar i någon av våra fem arbetsgrupper hos oss under sommaren och som även får chansen att besöka vårt Londonkontor under två veckors tid.

  • Uppsatspraktikanter: Under din studietid har du möjlighet under uppsatsskrivandet eller under en kurs få inblick hur livet på byrå är genom att vara praktikant hos oss.

  • Kvällsassistenter: Som juriststudent har du här möjligheten att arbeta kvällstid dels i vår reception/konferens men också hjälpa våra jurister med juridiskt arbete.

  • Legal researcher: Söker du drömjobbet? Varje höst tar vi in två juriststudenter som under ett års tid får hjälpa våra jurister med juridiskt arbete. Arbetet sker på distans vilket innebär att juriststudenter från alla universitet kan söka!

  • Laterala: Vi söker även löpande erfarna jurister som har ett eller flera års arbetslivserfarenhet.

 

Gernandt & Danielsson

Det är krävande att arbeta på affärsjuridisk byrå – inte minst hos Gernandt & Danielsson. Men det är också oerhört roligt och utvecklande. På Gernandt & Danielsson får du den stora byråns alla fördelar. Du får jobba med stora och komplexa uppdrag i nära samarbete med några av Sveriges högst ansedda affärsjurister. Samtidigt är byrån inte större än att alla känner alla. Du blir sedd som individ och får ta ansvar från dag ett.

Sedan starten för drygt 25 år sedan har vi byggt upp en unik kvalitetskultur där kunskap, granskning och ifrågasättande värderas högt. Du får därför redan från första dagen arbeta nära delägare och andra seniora jurister. Vår erfarenhet är dessutom att du vinner på att jobba med flera rättsområden, inte bara ett. Allt detta gör att du växer snabbare in i advokat- och rådgivarrollen.

Är du rätt för oss, och vi rätt för dig?

Läs mer på www.gda.se

 

White & Case

 

Som anställd på White & Case blir du en del i en internationellt verksam advokatfirma med 44 kontor i 30 länder. I Stockholm är vi ca 60 svenska jurister med huvudinriktning mot företagsförvärv, bank och finans, kapitalmarknad och värdepapper samt process- och skiljemannarätt.

 

På Stockholmskontoret arbetar du nära flera av landets mest framgångsrika affärsjurister. Vi är en integrerad del av en av världens största och främsta advokatfirmor och vi har därmed svårslagna förutsättningar att hantera transaktioner, processer och andra affärsjuridiska frågor av gränsöverskridande natur med den kvalitet och skyndsamhet som efterfrågas av våra klienter. På White & Case arbetar du i en organisation där det är lika naturligt att ringa en kollega i London, New York eller Frankfurt, som kollegan i rummet bredvid.

 

Förutom sedvanliga svenska fortbildningskurser och våra egna internationella kurser i juridik erbjuder vi också utbildning inom affärsutveckling. Som jurist på White & Case får du tidigt en hög nivå av självständighet, men även stöd och hjälp från dina mer erfarna kollegor.

 

Öppna tjänster

Vi har ett antal tjänster som passar er som studerar juridik, både under studierna och när ni söker ert första jobb. Vi söker följande vid behov:

·         Biträdande jurist

·         Sommarnotarie

·         Trainee

·         Junior trainee

·         Kvällssekreterare

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett internationellt företag som präglas av mångfald, innovation, och gemenskap. Vi brinner för att göra affärer och levererar alltid högsta kvalitet i allt vi gör. Du kommer att arbeta i team som leds av seniora medarbetare och ha daglig kontakt med delägare både i Sverige och i andra länder.

 

För vidare information besök https://www.whitecase.com/law/nordic/sweden

.

 

Hannes Snellman

Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med fokus på stora transaktioner och komplexa tvister. Byrån grundades 1909 i Helsingfors och idag arbetar ca 300 medarbetare på kontoren i Stockholm och i Helsingfors. Vårt Stockholmskontor startades 2008 och har idag vuxit till 100 medarbetare, varav ca 60 är jurister. Hos oss kan du arbeta inom områden som aktiemarknadsrätt, privata och publika företagsöverlåtelser, finansiering, konkurrensrätt, offentlig upphandling, IT- och immaterialrätt, kommersiella avtal, tvister och arbetsrätt.

 

På Hannes Snellman har du en aktiv roll i det nordiska och internationella näringslivet och arbetar dessutom som en del av ett topprankat team. Hos oss arbetar du med unika och utmanande projekt och uppdrag. Vi har erfarenheten, expertisen och resurserna som ger oss förtroendet att hantera de mest signifikanta affärstransaktionerna och komplexa tvisterna i ledande bolag. I samband med våra klientuppdrag får vi också utveckla branschledande praxis tillsammans.

 

Våra anställda är nyckeln till vår framgång och vi är mycket stolta över våra kollegor och kvalitén på vårt arbete. I olika projekt bemannar vi våra team med jurister från olika specialistområden och kontor, för den bästa tänkbara blandningen av erfarenhet och branschkunskap. Vi ger även våra jurister utmärkta utbildnings- och utvecklingsmöjligheter i alla skeden av karriären. Varje jurists individuella roll och ansvar baseras på deras intresseområden och erfarenhetsnivå. Hos oss har du möjlighet att göra karriär i en inkluderande miljö tillsammans med drivna
kollegor.

 

Våra medarbetare har olika bakgrund, men något vi alla delar är samma värderingar; ett engagemang för högkvalitativ service och en passion för vad vi gör. Vi satsar helhjärtat på våra medarbetare och vi gillar att hitta på roliga saker tillsammans. Vi arrangerar bland annat årliga sommar- och julfester, sportevenemang, skidresor, AW och bokklubb.

 

Hos oss kan du få en inblick i hur det är att arbeta hos oss redan under studietiden. Vi har tjänster som kvällsreceptionist och kvällsassistent, och vi erbjuder även tre olika traineeprogram: Law Student Trainee, Summer Trainee och Thesis Trainee. Som trainee hos oss erbjuds du värdefull arbetslivserfarenhet och en fot in i den affärsjuridiska världen.

Vill du veta mer om oss, våra tjänster och vad vi har att erbjuda dig? Läs mer här.

 

Baker McKenzie

Vi är ett sammansvetsat team på drygt 100 personer i Stockholm med den internationella byråns alla fördelar. Vi sitter i trevliga lokaler centralt på Vasagatan 7 och erbjuder dig en stimulerande, inkluderande och trevlig arbetsmiljö med gemensamma aktiviteter såsom lunchlöpning, internationella fotbollsturneringar och AW:s på Stockholmskontoret.

 

Tillsammans arbetar vi över rättsområden och landsgränser för att bistå våra klienter på bästa sätt. Baker McKenzie grundades i
Chicago 1949 och idag är vi fler än 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991.

Vårt svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 och Baker McKenzie undertecknade FN:s Global Compact 2015.


Att knacka på vår dörr i Stockholm är som att stå på tröskeln till alla 77 Baker McKenzie-kontor i alla 46 länder samtidigt. Tillsammans gör vi flest cross border-affärer i världen. För tionde året i rad. Hur är det möjligt? Därför att vi inte är ett nätverk av olika byråer, utan ett globalt nystan av lokal kompetens. Ett företag som alltid tänker och agerar som en enhet. Ett företag med gemensamma värderingar, rutiner och processer - obegränsade av språk kultur och juridik.

Vi förväntar oss inte att du är en fullfjädrad, perfekt jurist från första dagen. Därför får du gå vårt utvecklingsprogram

"The Bakery", där vi steg för steg coachar dig till att bli en framgångsrik affärsjurist - både på svenska och på engelska.


Vi på Baker McKenzie vet att praktisk utbildning är oumbärlig för att ta klivet mot att bli en framgångsrik jurist. Och det krävs mycket mer än vad det svenska juristprogrammet har att ge. Därför är vi stolta över att varje år kunna erbjuda ett antal studenter sommarnotariat och uppsatspraktik hos oss, på världens högst rankade advokatbyrå.

Vi är alltid nyfikna på nya juristtalanger. Därför vill vi gärna träffa studenter som du och berätta mer om vår byrå,

till exempel om dina framtida kollegor, som sitter i Chicago, Johannesburg och Guadalajara.

Och att det globala samarbetet med dem blir vardag för dig.


Vill du veta mer? Besök då vår karriärsida eller hör av dig till Filip Edström, HR Coordinator, på 0704 45 98 96 alt. filip.edstrom@bakermckenzie.com.

Huvudsamarbetspartners

Samarbetspartners

Du hittar oss även på

Juridiska Föreningen
vid Stockholms Universitet.
Frescativägen 16, 114 18 Stockholm
Tel: 08-15 69 71
Org.nummer: 802008-9614

Copyright © JF Stockholm 2019

Så här hanterar vi Cookies och PUL