Näringsliv.

Samarbetspartners

 

Juridiska Föreningens har tre huvudsamarbetspartners samt

sju samarbetspartners. Här kan du läsa mer om dessa och lära känna

byråerna, se hur det är att jobba på respektive byrå samt hitta länkar

till respektive byrås hem- samt Facebooksida.

Samarbetspartners
 

Huvudsamarbetspartners

Cederquist


Cederquist är en av Sveriges främsta affärsjuridiska byråer och erbjuder specialistkompetens inom de
flesta affärsjuridiska områden. Vi är idag över 150 medarbetare, varav 100 jurister, som sitter på ett
kontor i centrala Stockholm.


Vår organisation och verksamhet drivs som ett true partnership och vi är glada över att kunna kalla
oss ett värderingsstyrt företag där alla arbetar tillsammans mot ett tydligt och gemensamt mål. Som
jurist hos oss är du redan från dag ett en av våra viktigaste tillgångar. Vår företagskultur bygger på
flera hörnstenar, en av dem är ett kontinuerligt kunskapsutbyte och ett samarbete som löper genom
hela vår organisation.


Vi värderar kompetensutveckling och erbjuder ett gediget karriär- och utvecklingspaket. Vi arbetar
fokuserat med digitalisering, jämställdhetsfrågor och att erbjuda våra medarbetare en modern
arbetsplats där du får alla förutsättningar att utvecklas till en skicklig affärsjuridisk konsult.
Är du också en dynamisk, lyhörd och högpresterande lagspelare som vill vara med och göra skillnad?
Bilda dig en egen uppfattning på plats, vi erbjuder flera möjligheter att redan under studietiden få in
en fot i vår organisation och se hur vi har det. Sök till vår studentpool, talangpool, CQ Recruitment
Days eller våra sommarnotarietjänster. Besök vår karriärsida cederquist.se/karriar eller hör av er till
vår Talent and People Partner Sofie Bachmann (+46 739 60 66 19, sofie.bachmann@cederquist.se)
för att få veta mer.

 
 

Vinge

Som juridikstuderande är du vår framtid och vi vill gärna lära känna dig redan under utbildningens gång. Det finns många tillfällen att lära känna oss och att upptäcka det roliga med affärsjuridik. Läs mer på www.vinge.se/karriar

Vårt arbete påverkar samhället, och inget uppdrag är det andra likt. För att kunna ta oss an våra klienters utmaningar behöver vi medarbetare med olika förmågor och perspektiv, som med sina unika kompetenser kan samverka i team och göra skillnad tillsammans. Vi tror på en arbetsplats där varje persons särdrag får utvecklas, en arbetsplats där var och en kan nå sin fulla potential. Livserfarenhet, integritet, ödmjukhet, ambition och prestigelöshet är viktiga egenskaper.

Alla som börjar hos oss blir placerade i en av våra arbetsgrupper efter intresse, önskemål och behov. Efter ett par år uppmuntras du att rotera till en annan arbetsgrupp för att bredda din kompetens och ditt närverk på byrån.

Vinge är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ca 450 medarbetare. Vi verkar på en global marknad och våra uppdrag är till stor del internationella. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och i Bryssel.

www.vinge.se
Instagram - www.instagram.com/vinge_life
Facebook - www.facebook.com/vinge.se
LinkedIn - www.linkedin.com/company/advokatfirman-vinge-kb

 

Roschier

Roschier är en av Nordens ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Vi kombinerar erfarenhet med entreprenörskap och bland våra klienter hittar du många av Nordens mest framgångsrika företag. Totalt har Roschier ca 500 anställda och av dessa är 275 jurister. En av förklaringarna till vår framgång är våra medarbetare. Vi arbetar i team, oavsett kontor, område eller funktion och tillsammans hjälper vi våra klienter att bli framgångsrika. Vi som arbetar på Roschier är nyfikna, engagerade och målmedvetna och tillsammans bidrar vi till våra klienters utveckling och framgång.

 

Förutom möjligheten att lära sig advokatyrket från några av de bästa juristerna på marknaden erbjuder Roschier ett omfattande utbildningsprogram, Roschier University. Utöver juridiska ämnen innehåller programmet till exempel kommunikation, förhandlings- och presentationsteknik samt ledarskap. Vår målsättning är att erbjuda en inkluderande och inspirerande arbetsplats där du får en bra start på ditt yrkesliv och en möjlighet att växa och utvecklas professionellt.

 

Är du intresserad av en framtid på en advokatbyrå och på Roschier specifikt kan du söka någon av våra traineetjänster som finns tillgängliga från termin ett. Som trainee hos oss ges du en god möjlighet till personlig utveckling, samtidigt som vi ger dig den kunskap och de verktyg som du behöver för att kunna bygga vidare på din karriär inom affärsjuridik.

 

Vi på Roschier arbetar nära våra värderingar: client orientation, professionalism, ethics, pioneering och team work. Känner du att de passar dig och vill du vara med och utvecklas tillsammans med Roschier kan du vara en av våra framtida medarbetare.

 

Mer information om oss hittar du på vår hemsida: www.roschier.com.

 

Samarbetspartners

Mannheimer Swartling

 

Mannheimer Swartling erbjuder högkvalitativ affärsjuridisk rådgivning i Sverige och runt om i världen.

Vår unika affärsmodell har skapat en företagskultur där alla medarbetare – oavsett roll och senioritet – delar med sig av sin samlade kunskap och sina erfarenheter. Från dag ett finns en plan för hur du ska trivas och utvecklas i rollen som framgångsrik affärsjurist. Kärnvärdena laganda, kvalitet och affärsfokus genomsyrar allt vi gör.

Som fullservicebyrå med omfattande internationell verksamhet har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, New York, Moskva, Hongkong och Shanghai. Hos oss är du en central spelare i flera av näringslivets och rättsutvecklingens största händelser – tillsammans gör vi skillnad.

Läs mer på vår hemsida: www.mannheimerswartling.se

 

Sommartrainee

 

Varje år erbjuder Mannheimer Swartling drygt 35 studenter möjligheten att prova på rollen som affärsjurist och arbetet på byrån vid något av deras kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Det sex veckor långa programmet ger dig en inblick i kulturen, en praktisk introduktion till affärsjuridiken och konsultrollen samt ett stort socialt kontaktnät med de verksamma juristerna och de andra sommartraineerna.

Under programmet tillhör du en eller flera verksamhetsgrupper och tar del av och arbetar med de ärenden som kommer in under din tid på byrån. Arbetet varvas med utbildning för att säkerställa att du, utöver ärendehanteringen, får lära dig juridiken och får en förståelse för de olika verksamhetsgrupperna. För mer information se deras karriärsida på: https://www.mannheimerswartling.se/karriar/student/sommartrainee/.

 
 

Linklaters

 

Vill du bli en del av the Magic Circle?

 

På Linklaters är vi våra klienters tillförlitliga och innovativa rådgivare. Våra styrkor är samarbete över olika juridiska arbetsområden i hela världen. Vi är en innovativ byrå som alltid är villiga att lära oss mer och dela med oss av kunskap. Bli en del av oss och upptäck en karriär inom affärsjuridik där möjligheterna att utvecklas tillsammans är oändliga!

 

Hos oss får du arbeta med några av världens största företag i deras mest komplexa transaktioner. Tillsammans med härliga kollegor, både i Stockholm och på Linklaters övriga kontor i världen, får du att ta del av vårt gedigna utbildningspaket och få tillgång till ett stort nätverk samt lära dig av ledande experter inom alla juridiska områden.

 

Vägar in till oss:

  • Junior Associate Programme: Hit söker vi nyexaminerade jurister som under sitt första år får rotera i tre olika arbetsgrupper. Vi har intag i februari och september.

  • Sommarnotarier: Varje år söker vi 6-7 sommarnotarier som jobbar i någon av våra fem arbetsgrupper hos oss under sommaren och som även får chansen att besöka vårt Londonkontor under två veckors tid.

  • Uppsatspraktikanter: Under din studietid har du möjlighet under uppsatsskrivandet eller under en kurs få inblick hur livet på byrå är genom att vara praktikant hos oss.

  • Kvällsassistenter: Som juriststudent har du här möjligheten att arbeta kvällstid dels i vår reception/konferens men också hjälpa våra jurister med juridiskt arbete.

  • Legal researcher: Söker du drömjobbet? Varje höst tar vi in två juriststudenter som under ett års tid får hjälpa våra jurister med juridiskt arbete. Arbetet sker på distans vilket innebär att juriststudenter från alla universitet kan söka!

  • Laterala: Vi söker även löpande erfarna jurister som har ett eller flera års arbetslivserfarenhet.

 

Gernandt & Danielsson

Det är krävande att arbeta på affärsjuridisk byrå – inte minst hos Gernandt & Danielsson. Men det är också oerhört roligt och utvecklande. På Gernandt & Danielsson får du den stora byråns alla fördelar. Du får jobba med stora och komplexa uppdrag i nära samarbete med några av Sveriges högst ansedda affärsjurister. Samtidigt är byrån inte större än att alla känner alla. Du blir sedd som individ och får ta ansvar från dag ett.

Sedan starten för drygt 25 år sedan har vi byggt upp en unik kvalitetskultur där kunskap, granskning och ifrågasättande värderas högt. Du får därför redan från första dagen arbeta nära delägare och andra seniora jurister. Vår erfarenhet är dessutom att du vinner på att jobba med flera rättsområden, inte bara ett. Allt detta gör att du växer snabbare in i advokat- och rådgivarrollen.

Är du rätt för oss, och vi rätt för dig?

Läs mer på www.gda.se

 

Setterwalls

Vi på Setterwalls värdesätter kontakten med ambitiösa och engagerade juriststudenter och hoppas att du tar upp kontakten med oss redan under din studietid. Du vet väl att vi bjuder in till regelbundna studentträffar? Via Setterwalls talangprogram får du en unik inblick i vår dagliga verksamhet. Setterwalls har också olika studentroller där du får möjlighet att omsätta din teoretiska kunskap i praktiken samt bygga ett nätverk av framstående jurister inför framtiden.

 

Du kan läsa mer om vårt studenterbjudande och våra olika studentroller på: www.setterwalls.se/karriar/student

 

Hannes Snellman

Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med fokus på stora transaktioner och komplexa tvister. Byrån grundades 1909 i Helsingfors och idag arbetar ca 300 medarbetare på kontoren i Stockholm och i Helsingfors. Vårt Stockholmskontor startades 2008 och har idag vuxit till 100 medarbetare, varav ca 60 är jurister. Hos oss kan du arbeta inom områden som aktiemarknadsrätt, privata och publika företagsöverlåtelser, finansiering, konkurrensrätt, offentlig upphandling, IT- och immaterialrätt, kommersiella avtal, tvister och arbetsrätt.

 

På Hannes Snellman har du en aktiv roll i det nordiska och internationella näringslivet och arbetar dessutom som en del av ett topprankat team. Hos oss arbetar du med unika och utmanande projekt och uppdrag. Vi har erfarenheten, expertisen och resurserna som ger oss förtroendet att hantera de mest signifikanta affärstransaktionerna och komplexa tvisterna i ledande bolag. I samband med våra klientuppdrag får vi också utveckla branschledande praxis tillsammans.

 

Våra anställda är nyckeln till vår framgång och vi är mycket stolta över våra kollegor och kvalitén på vårt arbete. I olika projekt bemannar vi våra team med jurister från olika specialistområden och kontor, för den bästa tänkbara blandningen av erfarenhet och branschkunskap. Vi ger även våra jurister utmärkta utbildnings- och utvecklingsmöjligheter i alla skeden av karriären. Varje jurists individuella roll och ansvar baseras på deras intresseområden och erfarenhetsnivå. Hos oss har du möjlighet att göra karriär i en inkluderande miljö tillsammans med drivna
kollegor.

 

Våra medarbetare har olika bakgrund, men något vi alla delar är samma värderingar; ett engagemang för högkvalitativ service och en passion för vad vi gör. Vi satsar helhjärtat på våra medarbetare och vi gillar att hitta på roliga saker tillsammans. Vi arrangerar bland annat årliga sommar- och julfester, sportevenemang, skidresor, AW och bokklubb.

 

Hos oss kan du få en inblick i hur det är att arbeta hos oss redan under studietiden. Vi har tjänster som kvällsreceptionist och kvällsassistent, och vi erbjuder även tre olika traineeprogram: Law Student Trainee, Summer Trainee och Thesis Trainee. Som trainee hos oss erbjuds du värdefull arbetslivserfarenhet och en fot in i den affärsjuridiska världen.

Vill du veta mer om oss, våra tjänster och vad vi har att erbjuda dig? Läs mer här.

 

Baker McKenzie

Vi är ett sammansvetsat team på drygt 100 personer i Stockholm med den internationella byråns alla fördelar. Vi sitter i trevliga lokaler centralt på Vasagatan 7 och erbjuder dig en stimulerande, inkluderande och trevlig arbetsmiljö med gemensamma aktiviteter såsom lunchlöpning, internationella fotbollsturneringar och AW:s på Stockholmskontoret.

 

Tillsammans arbetar vi över rättsområden och landsgränser för att bistå våra klienter på bästa sätt. Baker McKenzie grundades i
Chicago 1949 och idag är vi fler än 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991.

Vårt svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 och Baker McKenzie undertecknade FN:s Global Compact 2015.


Att knacka på vår dörr i Stockholm är som att stå på tröskeln till alla 77 Baker McKenzie-kontor i alla 46 länder samtidigt. Tillsammans gör vi flest cross border-affärer i världen. För tionde året i rad. Hur är det möjligt? Därför att vi inte är ett nätverk av olika byråer, utan ett globalt nystan av lokal kompetens. Ett företag som alltid tänker och agerar som en enhet. Ett företag med gemensamma värderingar, rutiner och processer - obegränsade av språk kultur och juridik.

Vi förväntar oss inte att du är en fullfjädrad, perfekt jurist från första dagen. Därför får du gå vårt utvecklingsprogram

"The Bakery", där vi steg för steg coachar dig till att bli en framgångsrik affärsjurist - både på svenska och på engelska.


Vi på Baker McKenzie vet att praktisk utbildning är oumbärlig för att ta klivet mot att bli en framgångsrik jurist. Och det krävs mycket mer än vad det svenska juristprogrammet har att ge. Därför är vi stolta över att varje år kunna erbjuda ett antal studenter sommarnotariat och uppsatspraktik hos oss, på världens högst rankade advokatbyrå.

Vi är alltid nyfikna på nya juristtalanger. Därför vill vi gärna träffa studenter som du och berätta mer om vår byrå,

till exempel om dina framtida kollegor, som sitter i Chicago, Johannesburg och Guadalajara.

Och att det globala samarbetet med dem blir vardag för dig.


Vill du veta mer? Besök då vår karriärsida eller hör av dig till Filip Edström, HR Coordinator, på 0704 45 98 96 alt. filip.edstrom@bakermckenzie.com.

Delphi


Delphi är en progressiv affärsjuridisk advokatbyrå med erkända specialister inom många av
affärsjuridikens områden. Vi är totalt 195 medarbetare, varav fler än 150 jurister. Våra kontor finns i
Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Norrköping.


Genom att korsa djup affärsförståelse med nya smartare sätt att tänka, skräddarsyr vi vår service,
expertis och erbjudanden efter våra klienters olika behov. Vi ger tydliga råd och rekommendationer
baserade på varje klients unika affärsutmaning och är en strategisk samarbetspartner till våra
klienter. Vi driver utvecklingen framåt och utmanar varandra, våra klienter och branschen med den
bästa affären som mål.


För att vara klienternas viktigaste partner i en föränderlig tid behöver vi medarbetare med en särskild
drivkraft och ett särskilt mod. Vi arbetar i små, effektiva team med professionell handledning i nära
samarbete med seniora jurister. Hos oss får du omväxlande arbetsuppgifter och tidig klientkontakt.
Vi arbetar med stöd av digitala verktyg inom AI och väljer aktivt nya metoder och verktyg som bidrar
till en ökad utveckling och kunskap för dig som medarbetare.


Vi erbjuder dig som student en rad spännande möjligheter som ger dig en inblick i hur det är att
arbeta hos oss, redan innan du har tagit examen. Hos oss finns möjlighet till bl. a
sommarnotarieprogram, extrajobb och uppsatspraktik. Connecta med oss genom vår talangpool
Friends of Delphi på delphi.se där du får koll på vad som händer hos oss, ta del av inbjudningar till
event och information om lediga tjänster som matchar din profil.


Vi är en annorlunda advokatbyrå. Vi vågar tänka nytt. Vi vågar gå vår egen väg.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Lindahl

Lindahl är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i sex av Sveriges
största städer. Vårt mål är att utveckla människor – både klienter och egna talanger – för
framgångsrika affärer. Vi välkomnar den tekniska utvecklingen och vår rådgivning ska alltid vara
rak och tydlig, med fokus på affärsnyttan – ett arbetssätt vi kallar för ”no nonsense”.


Tidig klientkontakt och ett nära samarbete mellan delägare och biträdande jurist innebär att våra
nyanställda snabbt coachas in i hetluften, redan från dag ett. Som jurist på Lindahl kommer du att
lämna råd i ett flertal av de mest intressanta affärerna i Sverige, ofta med internationell
anknytning. Du kommer att jobba med innovativa kunskapsföretag – klienter som ofta ligger i
framkant inom sina respektive områden och kräver detsamma av sina rådgivare. Du kommer kort
och gott få möjlighet att göra skillnad från start.


Vi vill ständigt komma i kontakt med drivna och engagerade studenter som vill börja sin karriär
hos oss. Våra kontor erbjuder flera möjligheter att redan under studietiden få en inblick i hur det
är att arbeta på en affärsjuridisk byrå i form av olika typer av extrajobb. Vi anordnar även
föreläsningar, casekvällar och mingelevenemang med jämna mellanrum. Varje höst arrangerar vi
dessutom Sveriges största casetävling i affärsjuridik –
Business Law Challenge.


Att arbeta eller göra praktik på Lindahl under studietiden är ett utmärkt sätt att komma i kontakt
med affärsjuridik och testa på byrålivet innan du är klar och ska välja karriärväg. Hör gärna av dig
till oss för att få mer information om vilka möjligheter som finns på just det kontor du är
intresserad av eller läs mer på
lindahl.se/karriar.